Torleif Skog

Mitt namn är Torleif Skog och jag arbetar med följande metoder och behandlingar: AtlasPROfilax, Traditionell Kinesisk Medicin (TCM) samt NLP.

Boka din tid på tel.nummer 045-1385458 eller e-posta torleif.skog@gmail.com

AtlasPROfilax

AtlasPROfilax, är en schweizisk metod för att återställa den första nackkotans, Atlaskotan, naturliga position. Forskningen visar att över 98% av alla människor har denna kota i fel läge, något som kallas MID – minor intervertebral dysfunction. Denna felställning påverkar hälsan på tre plan i kroppen, mekaniskt, neurologiskt och vaskulärt. Detta gör att metoden kan hjälpa för en mycket lång lista av symptom, och är bla mycket effektiv för huvudvärk, migrän, yrsel, värk i nacke och rygg etc. Metoden återställer effektivt nackens och ryggens symmetri efter tex en whiplashskada, fall eller slag.

Tyvärr lider alldeles för många barn av huvudvärk och migrän redan i tidig ålder. Detta sammanfaller ofta med en bakomliggande traumatisk förlossning eller kejsarsnitt. Många gånger börjar dessa problem uppträda vid inledande av skolan då barnet börjar bli mer stillasittande. AtlasPROfilaxmetoden är även effektiv för att lindra problem med hyperaktivitet och koncentrationssvårigheter.

Läs mer på www.atlasprofilax.fi

Traditionell kinesisk medicin

Kinesisk medicin är inte bara nålar, utan många behandlingsmetoder samlade under namnet Traditionell Kinesisk Medicin eller TCM.

Jag är utbildad vid Svenska Akupunkturakademin och gjorde min praktikperiod vid Nanchang Universitetssjukhus. De behandlingar jag erbjuder är:

Akupunktur

Akupunktur är redan välkänd i västvärlden och kan användas effektivt för väldigt många symptom och sjukdomar. Akupunktur avser att återställa det normala flödet av Blod och Qi vilket leder till att läkning sker. Muskelvärk, stress- och depression, sötsug, infertilitet, mag- och tarmproblem är bara några av de områden som går att behandla med akupunktur. Inom TCM tar man alltid beaktande till hela människan och hennes totala situation. Kropp och själ och ande är bara olika delar av jaget och ingen del kan förbises om man vill förbättra hälsan. Därför fungerar akupunktur enligt TCM mycket bra, just eftersom man ser till hela människan och inte bara till ett eller två symptom.

Akupunktur och infertilitet

Ett område som jag specialiserat mig på är infertilitetsbehandling med akupunktur. För att förklara kan jag berätta om ett par som sökte upp mig med sitt problem att bli gravida. De hade gjort allt som fanns att göra under 7 års tid, utan resultat. De hade besökt alla experter i både Finland och Sverige. Både kvinnan och mannen hade blivit ”utdömda” av alla experter, och många hade sagt att de skulle glömma planerna på att få ett eget barn. Till slut frågade en läkare om de prövat på Akupunkur. Då sökte de upp mig. Jag behandlade båda parterna parallellt, och de hade naturligtvis helt olika grundläggande orsaker till sin banlöshet. Men, efter tre månader av behandling ungefär en gång per vecka, kom de otroligt glada till en behandling. DE VAR GRAVIDA!!! Och efter ett antal veckor visade det sig att de väntade TVILLINGAR!

Guasha

Om nålarna kan likas vid prickskytte är Guasha kanonen. Guasha är en skrapningsbehandling av meridian och punktområden. Den är mycket mycket effektiv för muskelvärk men kan faktiskt behandla över 400 sjukdomstillstånd. Ett vanligt behandlingsområde är foglossnings- och annan värk under graviditeten.

Ansiktsguasha

Ansiktsguasha kallas även Kinesisk botox, och är en typ av skönhetsbehandling för att släta ut rynkor i ansiktet, aktiverar meridianerna och immunförsvaret samt har en detoxeffekt. En otroligt mjuk och skön behandling. Jag kombinerar vid behov denna behandling med några avslappnande nålar och massage av ansiktet och nacken. Detta bör upplevas för att förstå hur underbart det är!

Koppning

Inom den kinesiska medicinen används torrkoppning antingen som en förstärkning av akupunkturen eller som fristående behandling. Väldigt effektiv för muskelspänning och smärta. Används mycket för tex smärtor i korsryggen.

Koppningsmassage

Koppningen kan även kombineras med massageolja på ryggen och massagen blir en ”lyftande” typ av massage som är väldigt skön och effektiv.

Kostråd

Kinesisk medicin handlar väldigt mycket om ”maten som medicin” och jag ger även kostråd baserat på en kinesisk medicinsk diagnos. Att lägga om kosten till en mer lämplig kost är en viktig del av all hälsobefrämjande behandling. Att dessutom se till att den passar just din konstitution och hälsosituation är som att ha skräddarsydda kläder – de sitter perfekt.

NLP

NLP (Neuro-Lingvistisk Programmering) är ett brett begrepp som innefattar personlig utveckling och förändring. Liksom fysiken beskriver naturlagarna och kemin beskriver lagarna för de atomer och molekyler som allt består av, beskriver NLP lagarna om hur våra tankar och känslor hänger ihop – och inte minst hur vi ändrar dem! NLP har ibland kallats för “sinnets språk”.

Det betyder att NLP kan användas till att ändra sättet du tänker eller handlar på i olika situationer.

NLP beskriver metoder för att bli framgångsrik med precis vad du vill. I NLP får du tillgång till koncept, modeller och tekniker som du kan använda för att förändra och förbättra dig själv och andra.

NLP är användbart när du vill göra eller utföra något mer framgångsrikt, till exempel:

  • Bryta negativa vanor

  • Styra dina tankar

  • Ändra dina handlingsmönster

  • Bli kvitt rädslor/fobier

  • Bli en bättre säljare