Helena Takolander - Youniums barnmorska med helhetstänk

Det är måndag morgon och jag hör ett glatt "God Morgon" när dörren till Younium öppnas. Det är Helena Takolander som kommer på jobb. Helena har en lång arbetserfarenhet som sjukskötare och barnmorska. Hon har mottagning alla vardagar på Younium och hennes tjänster är en kombination av alla kunskaper och erfarenheter hon har.

Vad är det du gör?

- Jag hjälper och stöder helhetshälsan hos människorna genom akupunktur, gua-sha och zonterapi. Jag kombinerar alla metoder för att få bästa möjliga resultat. Jag kan behandla ett problem som man söker hjälp för, men samtidigt behandlas även känslor och reaktioner. Då kan man t.om. förändra sina tankar, vilket t.ex. bidrar till bättre sömn.

Vem kommer till dig?

- Människor i alla åldrar. Män och kvinnor. Flickor och pojkar.
Många kommer då den sk. skolmedicinen inte hjälpt och man inte hittar någon diagnos i problemet, eller som ett komplement till skolmedicinen. Då kan mina behandlingar lindra genom balansering av kroppen.

Vad har man för problem när man tar kontakt med dig?

- Migrän, huvudvärk, magbekymmer, ryggvärk, problem med bihålor, ihållande förkylningar, hormonella problem, stress, infertilitet...
Till mig kommer också gravida med ryggproblem, foglossning eller graviditetsillamående.
Nyblivna mammor som behöver hjälp med amningen får akupunktur för mjölkstigning och handledning i den nya rollen om så känns.
Nyfödda med magproblem kommer, det finns ingen åldersgräns där, man kan komma direkt från BB.
Sedan finns det personer som tar kontakt för att de vill, utan ett speciellt problem.

Vad för resultat får dina kunder av dina behandlingar?

- Redan efter ett besök händer det saker i kroppen. Ofta får man en sk. utrensningsreaktion, och det är ingenting som är dåligt, det berättar att kroppen svarar på behandlingen. T.ex. vid ihållande flunssor så kan bihålorna och lungorna tömmas på slem och man kan tro att problemet blivit värre, fastän det är tvärtom. Behandlingarna är som en process, först behöver man starta i gång processen och till det behövs en till tre gånger, sedan minskar reaktionerna och man kan göra en bedömning för hurdana intervaller behandlingarna behöver ske.
Människor är mycket mera medvetna idag om olika behandlingsmetoder som kan användas och jag är glad att många väljer dessa mjukare och helhetstänkande metoderna.

Och självklart, kan jag inte låta bli att fråga: Hur är det att jobba på Younium?

- Mysigt. Det är trevligt att ha kollegor runt om sig fast vi jobbar med olika saker.

Blev du nyfiken på Helena och hennes behandlingar?

Ring, sms:a eller skriv mail för att fråga mera eller boka tid.
Tel: 040-5233290
e-mail: helena.takolander@gmail.com